S,M,L,XL

11 Feb

NY PÅ PLATTAN!

Det här är inte en arkitekturbok. Det här är en karta över platsens rörelse. En roman om hus. Och arkitektoniska perspektiv på bra sex.

Rem Koolhaas och Bruce Maus S,M,L,XL  gavs ut 1995 och är fortfarande livsviktigt oslagbar i sin envisa rörighet och rörlighet.

1300 sidor tung som ett as och samtidigt helt viktlös. Ett handlöst fallande ner genom reflektioner kring rumslighet, skalor, relationer, dynamik, språk och konst. En uppslagsbok med ”dancing”, ”degloved” och ”date” under samma D som ”density”. En haiku om en japansk byggherre, miljarder skisser och bilder och långa texter om globalisering, humor, rotterdam, socialt ansvarstagande och äpplen. Och kartor, kartor, kartor.

Mer kartor på bibliotek Plattan:

– Reif Larsens Valda verk av TS Spivet. Charmerande världsuccé, barnbok för vuxna eller vuxenbok för barn om TS Spivet som ritar kartor och ritningar över allt från skalbaggar till småbröder och pappors whiskeydrickande.

– Mahasweta Devis Imaginary Maps, sagolika och våldsamma berättelser som kopplar samman situationen för indiska minoriteter med myter och globala frågor.

Kolla också in http://www.stephenwalter.co.uk/home.php för seriöst coola kartor.

/Pernilla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s