Plattan i London

17 Maj

Nej, det blev inget London Eye, inget shoppande, inget museibesök. Istället spenderade vi dagarna med att träffa folk som fyller Londons poesiscen med evenemang.

Det blev tunnelbana.

Och taxi.

Och buss.

Bland annat träffade vi Russel Thompson från det nationella nätverket Apples and Snakes. Thompsons jobb är att sy ihop poesiuppläsningar i London.

Vi besökte också musikjournalisten och författaren Patrick Neate som på ett lite mytiskt sätt tog emot oss på en medlemsklubb i centrala London. Så här tänkte Patrick Neate: ”Alla mina kompisar läser, men ingen går på litteraturevenemang. Jag vill göra en kväll för dem”. Resultatet  blev Book Slam – en grej vi tror mycket på. För att få en känsla för vad det är fråga om kan man lyssna Book Slams Podcast.

Vi blev faktiskt så impade av Patrick Neate att det första vi gjorde när vi kom hem var att beställa samtliga verk vi kunde hitta av mannen. Finns snart i biblioteket.

Patrick Neates verk kommer snart att fylla våra hyllor.

Vi hann också med ett besök på The Poetry Library. Och så träffade vi Chris Redmond som förenar musik och poesi på ett intressant sätt: poeterna får instruera bandet hur det ska spela, sen är det bara att köra.

Och tipset alla gav oss för att lyckas med ett litteraturevenemang var kort och gott följande: You need a bar.

/Leo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s